Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/themes/buzzblog/functions.php on line 9

Notice: Undefined index: declutter_rsd in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 340

Notice: Undefined index: declutter_rest_api_links in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 348
UN MECI CU MIZA MARE: KLAUS IOHANNIS ALATURI DE IONUT GOLOGAN. IN JOC VIATA UNUIA SI CREDIBILITATEA CELUILALT – Pentru romanii din Bologna
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

UN MECI CU MIZA MARE: KLAUS IOHANNIS ALATURI DE IONUT GOLOGAN. IN JOC VIATA UNUIA SI CREDIBILITATEA CELUILALT

0 0

Mesaj catre tatal tanarului Ionut Gologan, condamnat la moarte in Malaezia: Curaj si speranta! Presedintele Romaniei a promis ca se va ocupa de salvarea vietii fiului dumneavostra. Suntem foarte multi romani care asteapta un rezultat pozitiv in acest sens.

11194783_438228013023020_29101262_o-2Acum 2 saptamani am fost la Palazzo della Cancelleria din Roma la intalnirea cu Presedintele Romaniei. Am avut sansa sa-i pun o intrebare: “Cum se ocupa statul roman de problema romanului condamnat la moarte in Malaezia?”. Presedintele Iohannis a promis in fata celor 500 de romani aflati la intalnirea cu comunitatea romaneasca ca se va ocupa personal de salvarea vietii lui Ionut Gologan. Mai mult, a afirmat ca este in discutii cu alti presedinti de stat si se roaga de ei in acest sens. Atat intrebarea cat si raspunsul au fost preluate de televiziuni nationale romanesti si de presa scrisa. Raspunsul a fost ascultat cu simpatie si speranta de intreaga Romanie si reprezinta in fapt ceea ce doream sa aud in urma intrebarii mele. Toata lumea asteapta sa vada cum intentioneaza Domnul Presedinte Iohannis sa-si mentina promisiunea.

Tot in acea ocazie am ascultat cu atentie discursul Presedintelui: “Voi face lucrurile incet si bine”, a fost una din afirmatiile dansului referitoare la intreaga activitate prezidentiala. Acest concept, universal agreat, in situatia data nu cred ca ar duce la obtinerea rezultatului dorit. Precizand ca Ionut Gologan va fi executat prin spanzurare in luna august, mai raman nici 3 luni pentru a spera intr-un miracol. 3 luni pentru ca Presedintele Iohannis sa contacteze Sultanul Malaeziei si alti presedinti de stat in favoarea salvarii vietii unui tanar de 23 de ani. Vinovat fara doar si poate…. Dar uman vorbind, merita pedeapsa cu streangul pentru ca a transportat amfetamine pentru cateva sute de euro? ESTE OARE PEDEAPSA CU MOARTEA O PEDEAPSA JUSTA INTR-O LUME CIVILIZATA?Incet dar bine” in acest caz echivaleaza cu zicala “operatia a reusit, pacientul a decedat!”. In toate sensurile. E momentul ca Domnul Presedinte Iohannis sa se grabeasca… Ales prin vot democratic, Presedintele Iohannis a fost privit precum salvatorul poporului roman. Ar fi bine sa se inceapa cu salvarea primei vieti omenesti.

In cele 5 luni de mandat presedintele nostru s-a intalnit cu Angela Merkel a Germaniei, cu Sergio Mattarella al Italiei, urmeaza o vizita in luna mai in Spania si o alta intalnire imediata cu Papa Francisc, stand la declaratiile din 27 aprilie de la Roma ale Doamnei Carmen Iohannis. Peste tot s-a bucurat de sprijin si simpatie. Oare intentioneaza Domnul Iohannis sa aduca in discutie aceasta problema in fata Papei si a presedintilor cu care a avut deja incurajatoare contacte diplomatice? Oare nu Papa Francisc este persoana cea mai potrivita sa intervina si sa sprijine aceasta initiativa?

Executarea condamnatilor la moarte este un secret in Malaezia: data executiei nu este facuta publica si nici un detaliu asupra condamnatilor nu este incredintat presei.

CARE SUNT SANSELE DE SUCCES IN ACEASTA INIZIATIVA, DACA PRESEDINTELE IOHANNIS SE VA IMPLICA CUM A PROMIS?

Pe data de 13 octombrie 2011 a avut loc un seminariu cu titlul “ Abolitia pedepsei cu moartea in Malaezia”, organizat la Kuala Lumpur de Consiliul Avocatilor impreuna cu o delegatie UE si Comisia pentru Drepturile Omului din Malaezia. Ministrul malaezian Seri Nazri Abdul Aziz a afirmat ca Malaezia se gandeste la eliminarea pedepsei cu moartea, guvernul acestui stat facand eforturi pentru a fi in pas cu o lume mai umana. Fara a minimaliza gravitatea delictelor legate de droguri, in aceasta ocazie s-a pus accentul pe faptul ca nu reprezinta un motiv ca acestea sa fie clasificate printre cele pedepsite cu pedeapsa capitala.

Pe data de 14 iulie 2012 ziarul national malaezian “The Malay Mail” a precizat ca Procuratorul General al Malaeziei evalueaza posibilitatea de a elimina pedeapsa cu moartea pentru curierii drogurilor. Exact situatia lui Ionut Gologan. Imediat a urmat initiativa statului Singapore care impartaseste aceleasi legi draconiane in materie de pedeapse capitale si care a anuntat intentia de a elimina pedeapsa cu moartea in cazul delictelor legate de droguri. In luna martie 2015 a fost acordata grazierea a 10 persoane condamnate la moarte pentru delicte legate de droguri in Malaezia.

Contactat telefonic, avocatul Artin Sarchizian, directorul Societatii Romane pentru Drepturile Omului (SRDO) care se ocupa indeaproape de acest caz, precizeaza:

“Exista 2 sanse pentru ca Ionut Gologan sa nu fie executat:

  • Un acord bilateral intre Romania si Malaezia prin care detinutul roman sa fie transferat in Romania si judecat conform legilor romanesti;
  • Un act de clementa din partea Sultanului Malaeziei prin care pedeapsa cu moartea sa-i fie comutata”

Este evident ca in ambele situatii interventia Presedintelui Iohannis (si a celorlalti de care se roaga) este hotaratoare…..

O luare de pozitie a presedintelui nostru pentru salvarea vietii acestui roman inseamna de fapt mult mai mult: un pas inainte spre abolirea pedepsei cu moartea in toate tarile.

DECI SE POATE! Reamintim tuturor ca este in joc viata unui om. Si credibilitatea altuia….

No Comments Yet.

What do you think?

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/loquzkfm/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757