Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/themes/buzzblog/functions.php on line 9

Notice: Undefined index: declutter_rsd in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 340

Notice: Undefined index: declutter_rest_api_links in /home/loquzkfm/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 348
CRIZA DIN ITALIA: NOI, ROMANII DE AICI, CE VREM SA FIM? – Pentru romanii din Bologna
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

CRIZA DIN ITALIA: NOI, ROMANII DE AICI, CE VREM SA FIM?

0 0

Albert-Einstein-21De mai bine de 5 ani sistemul mondial a intrat intr-o perioada noua care sterge sau redimensioneaza puternic tot ceea ce parea consolidat. In realitate istoria este ciclica, asemenea perioade au existat si vor exista, repetandu-se la intervale de timp mai mult sau mai putin intuibile (sau programate).

In 1931 Albert Einstein a scris o carte: “Lumea asa cum o vad eu”. Afirmatia principala este:

“Nu putem sa pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca noi continuam sa facem aceleasi lucruri”.

Tot in aceasta carte marele Einstein vede criza ca pe o binefacere! Pare absurd, dar ganditi-va: criza te obliga sa iei decizii noi, sa te repui in joc, sa te valorizezi. E valabil pentru fiecare individ, e valabil pentru fiecare natiune. Si e valabil si pentru comunitatea de romani din Italia, pentru ca aici vroiam sa ajung.

Au trecut timpurile cand, acum 20 de ani, era suficient sa vii in Italia unde gaseai imediat un serviciu, castigai bani frumosi, te intorceai acasa in ovatiile tuturor. Acum trebuie sa demonstrezi ca esti mai bun, atat la nivel personal cat si la nivel de imagine a comunitatii. Numai cei puternici vor rezista, ceilalti vor continua sa se autocompatimeasca. Oricat ne-ar fi de greu, oricat ne-ar lipsi mama-patrie, vietile noastre sunt legate de aceasta tara unde ne gasim acum si unde multi vor ramane mult timp de aici inainte sau poate toata viata, Italia.

O intoarcere nu e usoara. Ne-am obisnuit sa traim intr-un fel, fiii nostri s-au nascut aici sau au venit la o varsta frageda, ne-am integrat intr-un sistem de munca. Si mai ales, ca s-o spunem pe romaneste, in Romania nu ne asteapta caini cu covrigi in coada! Nu ne-am integrat inca din punct de vedere politic. Suntem considerati “bassa manovalanza” desi avem aceleasi drepturi cu italienii. Nu e vina lor, e vina noastra pentru ca hibernam din punct de vedere mental. Asta se intampla cand de fapt noi constituim o forta numerica, o forta ce poate schimba multe in Italia, in avantajul nostru. Trebuie doar sa fim impreuna si sa ne exercitam drepturile. DREPTUL DE A VOTA. DREPTUL DE A AVEA UN REPREZENTANT ROMAN IN PRIMARIA DE CARE APARTINEM.

Am scris cum se poate vota in Bologna. Informatiile sunt valabile pt. orice roman rezident in Italia, trebuie doar sa caute pe internet adresa primariei din localitatea unde este rezident.

Parafrazandu-l pe Einstein, daca vrem ca ceva sa se schimbe, haideti sa ne schimbam mentalitatea. Altfel vom continua sa fim “carne de tun”.

No Comments Yet.

What do you think?

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/loquzkfm/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757